بحران گوشت؛ باز هم پای مشهد در میان است!
اجتماعی
بزرگنمايي:
اخبار آبیک - بر اساس سندی که وضعیت واردات و توزیع گوشت قرمز در بهمن ماه را نشان میدهد، 4 مرکز اصلی با شرکتهای واردکننده همکاری و شراکت دارند
بحران گوشت؛ باز هم پای مشهد در میان است! بر اساس سندی که وضعیت واردات و توزیع گوشت قرمز در بهمن ماه را نشان میدهد، 4 مرکز اصلی با شرکتهای واردکننده همکاری و شراکت دارند.
واردکنندهها بعد از آنکه گوشت هایشان را به کشور وارد کردند، شرکت امور پشتیبانی دام این گوشتهای وارداتی را اول به این مراکز تحویل میدهد و بعد آنها با واسطه گری، گوشتها را به مراکز طرف قراردادشان تحویل میدهند. شرکتی که در این میان بیشترین میزان واردات را داشته، شرکت «آ.م.ش» بوده است.
بر اساس اطلاعات روزنامه رسمی کشور، متعلق به قوه قضائیه، اولین آگهی این شرکت در یک اسفند سال 86 منتشر شده و شرکت هم یک ماه پیش از آن به ثبت رسیده است. نام مؤسسین این شرکت،برادران «پ» عنوان شده و آدرس اولیه شرکت در مشهد، بلوار وکیل آباد بوده اما در سالهای اخیر این شرکت به برج ساعی در تهران منتقل شده است. صاحبان فروشگاههای پروتئینی در سطح شهر تهران نیز این دو برادر را به خوبی میشناسند و از آنها به عنوان سرمایه دارترین افراد در کار گوشت نام میبرند. در یک آگهی در تاریخ 23 اسفند 96 در روزنامه رسمی کشور آمده است که:«سرمایه شرکت از 6 میلیارد تومان به 12 میلیارد تومان منقسم به 200 سهم 60 میلیون تومانی افزایش یافته است.» در این تاریخ، حمید و پریسا «خ» هم به عنوان رئیس و بازرس شرکت ذکر شده بودند.
در آخرین به روزرسانی بانک مرکزی از فهرست دریافت کنندگان ارز دولتی، نام شرکت «آ.م.ش»در بیش از 175 ردیف آمده بود. بر اساس سندی که در اختیار «ایران» قرار گرفته، این شرکت تنها در تاریخ 26 بهمن ماه نزدیک به 29 تن گوشت تازه گوسفندی از استرالیا بارگیری کرده بود. برخی از فعالان بازار میگویند که این شرکت، شبی 30 تن گوشت وارد میکند.
دپوی «ع»؛ مرکزی برای پخش گوشتهای وارداتی به برخی نهادها
«شرکت «آ.گ.م»بر پایه تجربه و سابقه 40 ساله رئیس هیأت مدیره جناب آقای کریم «ب» در زمینه عرضه گوشت قرمز به شهروندان تهرانی در مورخ 1/9/1388 تأسیس و فعالیت خود را آغاز کرد.» این اطلاعاتی است که در سایت شرکت آلین گوشت آمده است. این شرکت که به عنوان دپوی «ع» معروف است، یک مرکز عمده وارد کننده گوشت است.
در سایت آن آمده است که از سال 1390 تاکنون، همکاری خود را با شرکت «آ.م.ش» و توزیع لاشههای وارداتی این شرکت آغاز کرده است. این مرکز تنها در یک روز، نزدیک به 30 تن گوشت از طریق دو شرکت وارد کرده و محل عرضه آن، 4 تن به میادین میوه و تره بار، 1 تن به هایپر استار ارم، 2 تن به شرکت تعاونی مصرف کارکنان وزارت جهاد، 300 کیلو به تعاونی مصرف فرهنگیان، 700 کیلو به سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، 3 تن به قوه قضائیه و 2 تن به نمایندگی سپاه حضرت محمد بوده است.
بر اساس سندی که «ایران» از واردات گوشت لاشه تازه گوسفندی در تاریخ 28 بهمن ماه به دست آورده است، شرکتی دیگر نیز از مراکز عمده تحویل گرفتن گوشت بوده است. این شرکت 18هزار و 200 کیلوگرم گوشت دریافت کرده که تمام آن برای عرضه به میادین تره بار سطح شهر تهران، کرج و پرند بوده است.
«آ.پ.پ» ؛ شرکت نایب رئیس انجمن صنفی و مرکز توزیع به فروشگاههای زنجیرهای
«شرکت صنایع بسته بندی «آ.پ.پ»پایتخت در سال 1389 در شهرک صنعتی جاجرود در نزدیکی تهران با حدود 150 نفر پرسنل در حوزه بسته بندی و توزیع گوشت قرمز و سفید فعالیت رسمی خود را شروع نمود. در حال حاضر این شرکت به عنوان بزرگترین شرکت بسته بندی گوشت و مرغ در تهران و نیز بزرگترین تأمین کننده فروشگاههای زنجیرهای تهران و سازمان میادین میوه و تره بار با بیش از 1000 نفر پرسنل و بهرهگیری از بیش از 100 عدد خودروی یخچالدار فعالیت میکند.» این اطلاعاتی است که در صفحه اول سایت این شرکت آمده است.
بر اساس اطلاعات روزنامه رسمی کشور در تاریخ 23 خرداد 96، «م.د»به عنوان رئیس هیأت مدیره و «م.ح» به عنوان نایب رئیس هیأت مدیره این شرکت برای مدت دو سال انتخاب شدند. در میان اسناد مربوط به این شرکت نامی ثبت شده از «ع.ح» به چشم نمیخورد اما فعالان بازار، شخصی به این نام را به عنوان چهره کلیدی و اصلی شرکت «آ.پ.پ» در جاجرود میشناسند که دفتر آن به خیابان بهشتی منتقل شده است. هادی «ح» نیز عنوان مدیرعامل این شرکت را دارد و همچنین نایب رئیس اعضای انجمن صنفی کارفرمایی صنعت تولید و بسته بندی مواد پروتئینی کشور است.
در روزنامه رسمی کشور در تاریخ 6 آبان 96 نیز یک آگهی مربوط به این شرکت چاپ شده که بر اساس آن سرمایه شرکت از 1 میلیون، به 2 میلیارد تومان افزایش یافته است. بر اساس اطلاعاتی که از میزان واردات گوشت در تاریخ 28 بهمن ماه استخراج شده، در این بازه زمانی این شرکت از دو شرکت وارد کننده نزدیک به 30 تن گوشت دریافت کرده است. نزدیک به 17 تن را شرکت «آ.م.ش» وارد کرده و شرکت امور پشتیبانی دام برای توزیع در اختیار «آ.پ.پ» قرار داده، حدود 13 تن دیگر را هم خود شرکت پشتیبانی دام کشور از محل کشتار دامهای زنده رومانی وارد کرده است.
از این میزان 9852 کیلو سهمیه فروشگاههای شهروند، 4 تن سهمیه رفاه و 3 تن سهمیه سپه و 13 تن سهمیه فروشگاههای افق کوروش تعریف شده است. در نهایت تنها 5 تن برای عرضه در میادین میوه و ترهبار در نظر گرفته شده که آن هم به سهمیه تعریف شده از انجمن صنفی اختصاص داده میشود.
در نهایت بر اساس سندی که «ایران» به دست آورده، 149 هزار و 684 کیلوگرم گوشت، برابر با چیزی نزدیک به 15 هزارتن گوشت گرم وارداتی در بازه زمانی 26 تا 28 بهمن ماه بارگیری شده و تاریخ احتمالی عرضه آن 29 بهمن در نظر گرفته شده بود. بیش از یکسوم از این میزان گوشت، به اندازه 51 هزار و 802 کیلوگرم برای عرضه در اختیار انجمن صنفی کارفرمایی صنعت تولید و بستهبندی مواد پروتئینی کشور قرار گرفته بود. انجمنی که بهطور کلی تنها 38 نفر عضو از صاحبان بزرگترین شرکتهای بستهبندی پروتئینی دارد. رئیس هیأت مدیره آن، مدیرعامل شرکت «م.پ» است. برادر او، نیز عضو اصلی هیأت مدیره شرکت «ر.پ» است و مدیرعامل شرکت «آ.پ.پ» هم عنوان نایب رئیس هیأت مدیره این انجمن را دارد.
در میان 5 شرکت واردکنندهای که به صورت اختصاصی گوشتشان به انجمن صنفی تحویل داده شده است، 4 شرکت از روسیه گوشت وارد کرده و یک شرکت از استرالیا. شرکت «آ.م.ش»، متعلق به برادران «پ» در این دسته، 7200 کیلوگرم گوشت از استرالیا وارد کرده و تمام این مقدار بعد از تحویل به مرکز انجمن صنفی، باید برای عرضه به شرکت «م.پ» داده شود تا این شرکت بعد از بستهبندی، آن را به فروشگاههای منتخب برساند. «م.پ»، شرکت متعلق به رئیس این انجمن صنفی است. این شرکت اگرچه در حوزه بستهبندی و عرضه محصولات پروتئینی فعالیت میکند اما بر اساس لیست بانک مرکزی، 165 هزار یورو تا تاریخ 12 مهرماه ارز 4200 تومانی برای واردات دریافت کرده بود.
از مقدار باقیمانده گوشت در دست انجمن صنفی، 15 تن نیز برای عرضه به میادین میوهوترهبار سطح تهران میرود و چیزی نزدیک به 29 تن هم باید در میان کلیه فروشگاههای زنجیرهای سطح تهران پخش شود که البته آن هم بر اساس سهمیهبندی شرکتهای تابعه انجمن است. از میان کل گوشتهای وارد شده در 4 روز آخر بهمن ماه، 20.5 تن هم برای استانهای خراسان رضوی، کرمانشاه و فارس بوده است که آنها با هماهنگی اداره کل امور پشتیبانی دام استانها توزیع میشوند.
منبع: bartarinha.ir