خیز زودهنگام تبلیغات کاندیداهای آبیکی و وعدههای آبکی!
شورا و شهرداری
بزرگنمايي:
برخی از کاندیداهای شورای شهر آبیک با تبلیغات زودهنگام خود در فضای حقیقی و مجازی، درصدد دادن وعدههای غیرقانونی و بی اساس به شهروندان بوده که از سوی مسئولان تذکرات شفاهی و کتبی دریافت کردهاند.
به گزارش خبرنگار پایگاه جامع اطلاعرسانی آبیک، پس از ثبتنام داوطلبان شوراهای شهر آبیک برای ششمین دوره انتخابات شوراها، ثبتنام 38 نفر قطعی شد که سه نفر رد صلاحیت شدند و اعتراض خود را به هیات علی نظارت انتخابات اعلام کردهاند که 16 خرداد ماه تکلیف رد یا تایید صلاحیت نهایی آنها مشخص میشود.
پس از اعلام تایید صلاحیت داوطلبان شوراهای شهر آبیک، برخی از کاندیداها به صورت زیرپوستی و برخی به صورت آشکارا در فضای حقیقی و مجازی تبلیغات خود را طبق اذعان مسئولان در قالب تجعات، شبنشینیها و دورهمیها و تشکیل گروهها در فضای مجازی آغاز کردهاند و به نوعی با انجام تبلیغات پیش از موعد درصدد شناساندن و معرفی خود به مردم هستند.
شنیدهها از برخی افراد آگاه، حکایت از آن دارد برخی از کاندیداها با دعوت افراد به منزل به صرف شام، دورهمی برگزار کردهاند و ظاهرا مشکلاتی هم برای دعوتشدگان پیش آمده که با توجه به وضعیت و شرایط کرونایی باید گفت این موضوع تطمیع بوده و تهدید علیه سلامت افراد هم محسوب میشود.«طبق قانون در فرایند انتخابات، تطمیع و تهدید جُرم است.»
در این برهه از زمان که تبلیغات زودهنگام، جُرم است برخی از کاندیداهای شورای شهر آبیک با دادن بستههایی در قالب هدیه، جلسات شبانه ، بیان مدرک تحصیلی به صورت غیرواقعی، دادن وعدههای بعضا دروغین و.... شهروندان را دعوت به رأی دادن به خود میکنند .
لازم است شهروندان سادهانگاری را کنار گذاشته و فریب این افراد را نخورند و هوشیارانه تر از انتخابات گذشته عمل کنند چرا که پس از اینکه نام آنها از صندوقهای انتخابات 28 خرداد درآید و بر مسند شورا تکیه بزنند احتمال اینکه وعدههای خود را به باد فراموشی بسپارند، زیاد بوده و ممکن است مسیر دیگری را در پارلمان محلی طی میکنند که تجربه 20 ساله فعالیت شورا، تا حدودی این مهم را ثابت کرده است.
بهترین تبلیغ در ایام تبلیغات (20 تا 26 خرداد) این است که کاندیداهای شورای اسلامی شهر و روستا به ویژه کاندیداهای شهر آبیک به جای تخریب و توهین به کاندیداهای دیگر و ترور شخصیت آنها که از نظر شرعی، عقلی و عرفی درست نیست، به ارائه برنامهها و وعدههای قانونی بپردازند و اهداف و قابلیتها و توانمندیها و برنامههای خود را تشریح کنند و از دادن وعدههای بعضا کذب، بیاساس و ... خودداری و به این فرمایش امام علی (ع): "به آنچه از وفای به آن ناتوانی وعده مده" توجه کنند.
جالب اینکه طبق اخبار واصله؛ برخی از کاندیداها در تبلیغات زودهنگام خود وعده رسیدن آب سد طالقان به شهر آبیک را دادهاند که خدمت این کاندیداها باید عرض شود که پروژه آبرسانی از سد طالقان به استان قزوین و با اولویت رسیدن آب به آبیک 15 سال است که توسط مسئولان شهرستانی، استانی و کشوری در حال پیگیری و اجراست و طبق اذعان برخی مسئولان قزوین، در اواخر سال گذشته با اختصاص اعتبار، روند خط انتقال آب از سد طالقان به آبیک سرعت گرفته و طبق اذعان استاندار قزوین پروژه مهم استان است که قرار است تا پایان عمر دولت دوازدهم تکمیل و آب سد طالقان به آبیک برسد.
کاندیداهای شورای شهر آبیک این مطلب را هم باید بدانند که پروژه انتقال آب از سد طالقان به آبیک یک طرح ملی بوده و اعتباری چندین میلیاردی نیاز دارد و وظیفه شورا فقط رساندن صدای مردم و مشکلات آنها به مسئولان است و در امر اجرا، شورا هیچ وظیفهای ندارد که برای به دست آوردن صندلی پارلمان محلی، وعده سرخرمن و غیرقانونی و دروغین به مردم بدهد پس باید حواسشان جمع باشد و بدانند که دوران دادن وعدههای بیاساس و غیر واقعی گذشته و اگر هم به شورا راه یافتند با عملی نشدن این شعارها، شخصیت و جایگاه خود را زیر سوال برده و از اعتبار آنان کاسته میشود که با مروری به پنج دوره شورای شهر، این مهم بعید نبوده است.
البته به گفته مسئولان ستاد انتخابات تاکنون بیش از 10 کاندیدای شورای تذکر شفاهی دریافت کردهاند و طبق بیان سعید احمدزاده دادستان عمومی و انقلاب شهرستان آبیک؛ به 6 نفر از نامزدهای انتخاباتی تذکر کتبی داده شده اما برای کاندیدایی پرونده تشکیل نشده و احضاری برای رسیدگی صورت نگرفته است.
امیدواریم این تذکرات تاثیرگذار باشد و دیگر شاهد تخلفات تبلیغات زودهنگام از سوی کاندیداهای قانون شکن نباشیم.
با توجه به مسائل مطروحه، باید گفت که قانونگرایی و رعایت اخلاق انسانی و اسلامی باید در اولویت کاندیداهای شورای شهر آبیک قرار گیرند تا انتخاباتی سالم و در شان مردم و آبیک برگزار شود و اگر هم منتخب مردم شدند، بهترینها را برای شهر و شهروندان رقم بزنند.
هاجر عبدالهی