رئیس پارک علم و فناوری استان قزوین خبر داد:
استقرار شرکت‌های دانش بنیان با مقیاس بزرگ در آبیک / کسی از فناوران حوزه فرهنگ و هنر حمایت نمی‌کند
شنبه 13 فروردین 1401 - 12:47:47 PM

رئیس پارک علم و فناوری استان قزوین از استقرار شرکت‌های دانش بنیان با مقیاس بزرگ در آبیک خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری آبیک ، مصطفی مافی با اشاره به استقرار 121 واحد و هسته در پارک علم و فناوری استان قزوین و وجود 33 واحد دانش بنیان از این تعداد، اظهار کرد: در همه حوزه‌ها واحدهای دانش بنیان مستقر هستند اما بیشتر این واحدها در حوزه‌های صنعتی، مواد شوینده، شیمیایی ها و قطعه‌سازی فعالیت می‌کنند‌.

وی در خصوص دلایل ثابت ماندن تعداد واحدهای مستقر در پارک علم و فناوری استان قزوین طی چند سال متمادی به استقرار واحدها در حدود 6 هزار مترمربع و تکمیل فضاها با توجه به تقاضای زیاد و عدم پاسخگویی به حجم بالای تقاضاه اشاره کرد و توضیح داد: با راه‌اندازی مرکز نوآوری سعدالسلطنه و پردیس کارگاهی شهر صنعتی البرز حدود 3 هزار مترمربع یعنی 50 درصد به فضاها افزوده می‌شود که در این راستا حدود 60 واحد و هسته فناور مستقر خواهند شد.

رئیس پارک علم و فناوری استان افزود: با راه‌اندازی پردیس فناوری شهرستان آبیک نیز به سمت واحدهای دانش بنیان بزرگ مقیاس حرکت خواهیم کرد که ضمن ثمرات بسیار،  گردش مالی بسیار زیادی ایجاد می‌کند و زمینه را برای حضور دانش بنیان ها در استان فراهم می‌کند.

مافی با اشاره به پیش‌بینی استقرار 30 واحد در حوزه صنایع فرهنگی و هویت ساز طی امسال بیان کرد: در استان کسی از فناوران حوزه فرهنگ و هنر حمایت نمی‌کند که با راه‌اندازی مرکز فناوری سعدالسلطنه پیش‌بینی می‌شود 1500 مترمربع با سرانه 50 مترمربع فضا اختصاص یافته و 30 هسته فناور را مورد حمایت قرار دهیم و برای 150 تا 160 نفر اشتغالزایی می‌شود؛ با راه‌اندازی پردیس شهر صنعتی البرز در مجموعه متعلق به بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان قزوین شرکت‌های دانش بنیان، نوع تولیدی مستقر می‌شود.

استقرار شرکت‌های دانش بنیان با مقیاس بزرگ در آبیک 

مافی با اشاره به پیش‌بینی واگذاری 15 قطعه از اراضی پارک علم و فناوری استان به شرکت‌های دانش بنیان مقیاس بزرگ و آغاز عملیات ساخت و ساز در سایت کنونی افزود: شرکت‌هایی متقاضی هستند و ارزیابی ها انجام شده و آیین واگذاری اراضی در سه ماهه نخست امسال برگزار می‌شود. در پردیس فناوری شهرستان آبیک شرکت‌های خیلی بزرگتر دانش بنیان مستقر و حدود 60 نفر مشغول به کار می‌شوند.

وی ادامه داد: با راه‌اندازی مرکز رشد و فرهنگ، پردیس کارگاهی شهر صنعتی البرز، پردیس فناوری آبیک، واگذاری اراضی پارک علم و فناوری در استان تقریبا همه تیپ فناوران را زیر پوشش قرار می‌دهیم و با استقرار شرکت‌های حوزه تولیدی، فرهنگ و هنر، مقیاس کوچک، متوسط و بزرگ زنجیره تکمیل می‌شود و قزوین بعد از استان‌های دارای زنجیره تکمیلی همچون تهران، اصفهان، آذربایجان شرقی، یزد و خراسان رضوی جزو استان‌های پیشرو خواهد شد.

این مسئول ضمن قدردانی از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مبنی بر کمک ویژه به پارک علم و فناوری استان قزوین اذعان کرد: تا پایان سال گذشته مقرر شده بود واحدهای این پارک راه‌اندازی شوند که به دلیل تغییر دولت و جابه‌جایی ها و کمبود اعتبارات، این مهم تحقق نیافت در حالی که با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بیش از 20 میلیارد تومان قرارداد و موافقت نامه حمایتی منعقد شده که حدود 6 میلیارد تومان نقد واریز شده و مابقی هم با پیگیری، واریز می‌شود و از مسئولان استان قزوین انتظار داریم با حمایت‌های جدی خود و اختصاص سالانه 10 تا 12 میلیارد تومان از اعتبارات استانی به پارک علم و فناوری استان، به پیشرو بودن استان یاری رسانند چرا که اعتبارات پارک ناچیز بوده و همه اعتبارات را نمی‌توان از نهادهای ملی أخذ کرد، گرچه درآمد اختصاصی پارک بیش از 4 برابر و اعتبارات پارک هر سال نسبت به سال گذشته، دو برابر شده اما رقم قابل توجهی نیست و برای تحقق شعار مقام معظم رهبری با شعار و حرف اتفاق خاصی رخ نمی‌دهد و باید توجه ویژه به تامین اعتبارات پارک علم و فناوری از محل اعتبارات استانی شود.

طبق اذعان رئیس پارک علم و فناوری استان قزوین؛ چندین مرتبه موضوع مساعدت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به استان اعلام شده که اگر در داخل شهر سوله یا فضایی با زیر بنای 5 تا 10 هزار مترمربع به پارک علم و فناوری استان اختصاص یابد، از سوی این معاونت تمام هزینه نوسازی و بازسازی پرداخت می‌شود که تاکنون نهادی حاضر نشده چنین فضایی در اختیار پارک قرار دهد.

فرسودگی زیرساخت های صنعتی و کشاورزی استان قزوین/ عدم حمایت عملی از واحدهای دانش بنیان خسارت بار خواهد بود

بیشتر صنایع استان فرسوده هستند

مافی با بیان اینکه استان قزوین به برخورداری از صنعت و کشاورزی شناخته می شود، بیان کرد: کشاورزی استان قزوین به صورت سنتی و با بهره‌وری پایین و مصرف آب بالا است و بیشتر صنایع استان هم فرسوده و طول عمر 40 و 50 ساله دارند که شاهد تعطیلی، نیمه تعطیلی و غیرفعال شدن شرکت‌ها هستیم و در استان صنعت نداریم بلکه کارخانه داریم و حدود 50 سال پیش خارج از کشور خط تولیدی خریداری شده و به داخل کشور انتقال یافته و با تغییرات جزئی همان محصول تولید می‌شود در حالی که عمر این تکنولوژی ها گذشته و قدیمی شده و بهره‌وری پایین و هزینه‌های تولید افزایش یافته و محصول قدرت رقابت و قابلیت صادرات را ندارد. 

وی با ذکر این مطلب که برای اینکه کارخانه‌ها به صنایع پویا تبدیل شوند چاره‌ای جز دانش بنیان شدن آنها و تزریق فناوری‌های نوین به صنایع نیست، افزود: واحد تحقیق و توسعه صنایع باید فعال و با شرکت‌های استارتاپی و دانش بنیان نوپا همکاری شود یعنی شرکت‌ها و صنایع باید نیازمندی‌های خود را فراخوان کرده و در اختیار شرکت‌های نوپا و فناوران و استارتاپی قرار دهند که هنوز این ظرفیت در درون کشور و استان ایجاد نشده و از این جهت عقب هستیم.
 
رئیس پارک علم و فناوری استان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قزوین ادامه‌ داد: راه حل دانش بنیان شدن صنایع و کشاورزی در پارک علم و فناوری نیست بلکه سازمان‌های صمت، جهاد کشاورزی، صنایع بزرگ، شهرک‌های صنعتی و ... باید پای کار آمده و ظرفیت و ساختار خود را اصلاح کنند و خریدار محصولات فناورانه و تولیدات نوین شوند.

مافی بیان کرد: اگر واحدهای دانش بنیان و شرکت‌های فناور افزایش یابد اما سازمان‌های مختلف این محصولات را خریداری نکنند به مهاجرت شرکت‌های دانش بنیان منجر می شود که قطعا خسارت بار خواهد بود.


http://www.AkhbareAbyek.ir/Fa/News/119738/استقرار-شرکت‌های-دانش-بنیان-با-مقیاس-بزرگ-در-آبیک---کسی-از-فناوران-حوزه-فرهنگ-و-هنر-حمایت-نمی‌کند
بستن   چاپ