با انجام 409 مورد پایش توسط اداره حفاظت از محیط زیست صورت گرفت؛
صدور 133 اخطار برای واحدهای صنعتی، خدماتی و کشاورزی آبیک و معرفی 14 واحد به دستگاه قضایی
پنجشنبه 30 دی 1400 - 12:42:47 AM
رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان آبیک از صدور اخطار برای 133 واحد صنعتی، خدماتی و کشاورزی و 14 مورد معرفی به دستگاه قضایی طی 9 ماهه امسال خبر داد.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع‌رسانی آبیک، امید رحمانی در نشست با خبرنگاران شهرستان آبیک به انجام 409 مورد پایش هوا، فاضلاب و پسماند از واحدهای صنعتی، خدماتی و کشاورزی این شهرستان طی 9 ماهه امسال اظهار کرد: از این تعداد پایش انجام شده، برای 133 واحد اخطار صادر شد و 25 مورد مکاتبه و پیگیری حقوقی صورت گرفته که 14 مورد به دستگاه قضایی معرفی شده‌اند.

وی افزود: در حال حاضر با توجه به تذکرات اداره حفاظت از محیط زیست سه واحد اقدام به احداث تصفیه‌خانه فاضلاب کرده‌اند، دو واحد
در حال نصب تجهیزات هستند و تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسند و سه واحد دیگر هم در حال بهینه سازی تصفیه‌خانه فاضلاب هستند.

رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان آبیک ادامه داد:  در کارخانه قند یزبر در فرآوری استحصال شکر از کُک استفاده می‌شد که با پیگیری‌های انجام شده در حال حاضر استفاده از کُک حذف و گازسوز شده است.

رحمانی با اشاره به معضلات موجود در دشت الله آباد شهرستان آبیک مبنی بر چرای غیرمجاز دام اعم از شتر و گوسفند  و پیگیری حقوقی در سال‌های گذشته و معرفی متخلفین به دادگاه اضافه کرد: سال گذشته به مدت پنج ماه و امسال به مدت سه ماه از قرقبان برای حفاظت از دشت الله‌آباد استفاده کردیم که در جلوگیری از ورود دام تاثیرگذار بود‌.

وی خاطرنشان کرد: طی نشستی با بزرگان گله داران و دامداران عصمت آباد و آبیک با مدیر کل امور عشایری استان قزوین در دفتر ایشان، مطرح شد که در صورت رضایت مسئولان محیط زیست مبنی بر وارد نکردن دامها به دشت الله‌آباد سوبسیدهایی به گله داران داده می‌شود و آنها ملزم به زدن پلاک بر دام‌ها شدند.

این مسئول اذعان کرد: از سوی جهاد کشاورزی و منابع طبیعی و آبخیزداری هم مقرر شده بود محدوده‌ای خارج از منطقه ممنوعه دشت الله‌آباد به گله داران تعیین شود.

رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان آبیک افزود: گرچه برخورد با گله داران دشت الله آباد تعاملی، گفت و گو و  ترویجی بوده اما لازم است حق آبه دائمی برای دشت تعریف شود که با تحقق این مهم، می‌توان وضعیت دشت را بهبود بخشید که امیدواریم مسئولان شرکت آب منطقه‌ای استان قزوین در خصوص طرح استفاده از پساب فاضلاب استاندارد و دارای شرایط خاص اقدام لازم را انجام دهند.

ایجاد کمربند سبز در شهرهای آبیک و قشلاق


رحمانی ایجاد کمربند سبز در قالب فضای سبز غیرمثمر را در شهرهای آبیک و قشلاق با توجه به‌ نزدیکی به دشت الله‌آباد ضروری دانست و ادامه داد: با ایجاد کمربند سبز علاوه بر کنترل زیرگردها و تاثیر در ایجاد هوای پاک، چشم‌انداز زیبای شهری را هم به دنبال خواهد داشت.

وی اضافه کرد: به مناسبت هفته هوای پاک از سوی جهاد کشاورزی شهرستان آبیک مقرر شده 3 هزار اصله نهال اختصاص یابد که در شهر توزیع می‌شود و ترجیحا به دست مردم خواهیم داد تا نسبت به کاشت آنها اقدام کنند‌.

این مسئول تصریح کرد: پساب خروجی تصفیه‌خانه فاضلاب قدیمی شهر آبیک با توجه به نتیجه آنالیز بیشتر اوقات در حد مجاز نبوده که مسئولان شرکت آبفا ملزم به نسبت به نصب هوادهی برای کاهش بار آلودگی شدند که گزارش‌های پیگیری شده به دادستان عمومی و انقلاب شهرستان آبیک ارسال شده است.

رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان آبیک افزود: از سوی یک واحد معدنی نسبت به نصب مه پاش در دستگاه سنگ شکن اقدام شده‌ که طبق عقد قرارداد با آزمایشگاه معتمد محیط زیست، از طریق سامانه جامع محیط زیست جهت انجام خوداظهاری باید اقدام کند.

رحمانی ادامه داد: یک واحد معدنی دیگر که 90 درصد در ایام سال کارخانه آسفالت آن غیرفعال بوده و سنگ شکن آن دارای مه پاش بوده اما فاقد معدن است.

وی تعداد واحدهای معدنی فعال را 12 واحد، غیرفعال را 11 واحد  و تعطیل موقت را سه  واحد ذکر کرد.

این مسئول اذعان کرد: تمام واحدهای صنعتی شهرستان آبیک موظف شده‌اند نسبت به ثبت‌نام در سامانه جامع محیط زیست اقدام کنند که شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و بخشداری ها هم در سامانه عضو شوند که بیش از 50 درصد دهیاران ثبت نام کرده‌اند و یک دوره آموزشی ثبت‌نام برای  دهیاران دو بخش مرکزی و بشاریات در هفته های آتی برگزار خواهد شد.

http://www.AkhbareAbyek.ir/Fa/News/119718/صدور-133-اخطار-برای-واحدهای-صنعتی،-خدماتی-و-کشاورزی-آبیک-و-معرفی-14-واحد-به-دستگاه-قضایی
بستن   چاپ