رئیس اداره حفاظت از محیط زیست آبیک در نشست خبری بیان کرد:
تعیین سیاهه منابع آلاینده شهرستان آبیک/ برخورد قانونی با فروشندگان گونه‌های جانوری و گیاهی وحشی و مهاجر/مشاهده عقاب‌ ماهی‌گیر درتالاب یعقوب‌آباد/ ارجاع 73 مورد تخلف به دستگاه قضایی
چهارشنبه 6 اسفند 1399 - 9:01:38 PM
رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان آبیک گفت: هزینه‌ها برای تعیین سهم واحدهای آلاینده در شهر آبیک تامین شده و قرار است مشاوری أخذ شود و سیاهه آلودگی هر کدام از منابع آلاینده مشخص شود.
به گزارش خبرنگار پایگاه جامع اطلاع‌رسانی آبیک، امید رحمانی در نشست خبری با خبرنگاران شهرستان آبیک با اشاره به نزدیک شدن به ایام پایانی سال و تمایل مردم برای خرید برخی از گونه‌های جانوری و گیاهی به ویژه گونه‌های مهاجر و وحشی در فروشگاه‌ها که ساله گذشته هم در این شهرستان مشاهده شده بود، اظهار کرد: ورود هر گونه جانور و گیاه وحشی، مهاجر و خارج از اکوسیستم به شهرستان آبیک، برای گونه‌های بومی این شهرستان اثرات مخربی به همراه دارد و آسیب جدی وارد می‌کند.
وی با تاکید بر امتناع مردم شهرستان آبیک از خرید گونه‌های گیاهی و حیوانی وحشی و در معرض خطر انقراض و حفاظت شده همچون انواع سنبل، لاک‌پشت خزری، سمندر لرستانی، لاک‌پشت گوش قرمز و غیره تاکید کرد و افزود: مردم در صورت مشاهده انواع گونه‌های گیاهی و جانوری وحشی در فروشگاه‌ها و اماکن مختلف می‌توانند با شماره تماس 32822136 تماس گرفته و یا به سامانه پیامکی 1540 (رسیدگی به گزارشات) مردم مشاهدات خود را ارسال کنند تا دراسرع وقت پیگیری شود که البته فروش این گونه‌ها، تخلف و جرم بوده و برخورد قانونی با فروشندگان صورت خواهد گرفت.
رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان آبیک به تشریح عملکرد 11 ماه اداره حفاظت از محیط زیست این شهرستان پرداخت  و تصریح کرد: طی این مدت 375 مورد پایش واحدهای صنعتی، خدماتی و کشاورزی، 63 مورد پایش شبانه واحدهای صنعتی، 74 مورد نمونه‌برداری خروجی فاضلاب‌های صنعتی، 98 مورد پسماندهای صنعتی، 23 مورد بازدید از جایگاه زباله موقت شهری و 28 مورد جایگاه زباله روستایی بازدید صورت گرفته است.

 وصول 22 مورد شکایات مردمی
رحمانی به 191 مورد بازدید و بعضا مشترک با شبکه بهداشت و درمان شهرستان آبیک از واحدهای صنعتی دارای سیستم آن‌لاین و 36 مورد پایش و صدور اخطارهای لازم اشاره کرد و افزود: 11 مورد نمونه‌برداری و سنجش میزان بی‌خطرسازی پسماندهای بیمارستان‌های شهدا و ولی‌عصر (عج) صورت گرفته و به وصول 22 مورد شکایت مردمی در خصوص آلایندگی‌ها و کارواش‌ها رسیدگی شده است.
وی ادامه داد: اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان آبیک طی 11 ماهه امسال 199 مورد اخطار به واحدهای مختلف صادر شده که 73 مورد منجر به ارجاع به دستگاه قضایی شده و 6 مورد هم دستور تعطیلی صادر شده است که تخلف آنها شامل قانون شکار و صید، آلودگی‌ها، چرای غیرمجاز دام، آتش زدن بقایای محصولات کشاورزی در اراضی می‌شود.
این مسئول به مسدود کردن ورودی‌های زهکش از رودخانه خررود به دشت پایین دست الله‌آباد در سال گذشته و بهبود وضعیت پوشش گیاهی اشاره و اضافه کرد: در اردیبهشت ماه سال 99 هم زهکش از شهرآباد مسدود شد که ریزگردها تا حدودی به دلیل وجود آب در دشت کنترل شد که به مدت سه ماه قرق‌بان برای جلوگیری از شترها در منطقه حضور داشت.

دشت الله‌آباد دارای اکوسیستم‌های طبیعی و انوع گونه‌های جانوری
رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان آبیک طبق بررسی اولیه به بهبود وضعیت منابع آب‌های زیرزمینی دشت الله‌آباد اشاره کرد و گفت: این دشت دارای اکوسیستم‌های طبیعی و انوع گونه‌های جانوری همچون دو فرد قو، انواع مرغابی، آنقوت، خوتکا، سایر پرندگان است و برای نخستین بار عقاب ماهی‌گیر از گونه‌های کمیاب در اطراف تالاب یعقوب‌آباد مشاهده شده  که به عنوان ثبت اولین رکورد در استان قزوین بوده است.
رحمانی در پاسخ به پرسش از خبرنگار خبرگزاری آریا در خصوص  تعیین سهم واحدها  ومنابع آلاینده در آلودگی هوای شهر آبیک توضیح داد: هزینه‌ها برای این مهم تامین شده و قرار است مشاوری أخذ شود و سیاهه آلودگی هر کدام از منابع آلاینده را مشخص کند؛ منابع آلاینده ثابت همچون مورتوخانه‌های منازل، کارخانجات و نیروگاه شهر رجایی، و کارخانه سیمان و سایر عوامل  و گاوداری‌های بزرگ، معادن و غیره و منابع آلاینده متحرک مانند خوردوهای سبک و سنگین در ایجاد آلودگی هوا در شهر آبیک تاثیرگذار هستند.
وی در خصوص مطلبی از خبرنگار پایگاه خبری صبح قزوین مبنی بر احداث تصفیه‌خانه شرکت مجمتع گوشت سیمرغ زیاران به کجا کشیده شد، افزود: تصفیه‌خانه این شرکت تالابی و قدیمی است و جوابگوی فاضلاب موجود نیست و لازم است حوضچه‌های تالابی ایجاد شود و باید کالما مراحل تصفیه را طی کند که موضوع به دستگاه قضایی ارجاع شد و در حال حاضر تصفیه‌خانه این شرکت با 70 درصد پیشرفت فیزیکی در حال احداث است.
این مسئول ادامه داد: با توجه به نمونه‌برداری‌ها و پایش‌های مستمر صورت گرفته و در حال انجام از نیروگاه شهید رجایی، آلایندگی این واحد محرز است و اعلام شده که در لیست صنایع آلاینده قرار گرفته و باید توسط مسئولان ذی‌ربط بحث أخذ عوارض آلایندگی از این واحد پیگیری شود.
رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان آبیک در پاسخ به این سوال خبرنگار پایگاه جامع اطلاع‌رسانی که با توجه به ابطال مجوز چرای شتر در دشت الله‌آباد آیا شاهد حضور شترها در این دشت هستیم، ضمن تایید این موضوع گفت: متولی پیگیری جلوگیری از چرای دام‌های سنگین در دشت الله‌آباد مسئولان اداره منابع طبیعی و آبخیزداری هستند که البته در گشت‌های مشترک و در مواقع خاص همکاری لازم برای خروج شترها با مسئولان این اداره انجام شده است.

نمود آثار مخرب آتش زدن بقایای محصولات اراضی کشاورزی در زمستان
رحمانی افزود: دشت الله‌آباد شهرستان آبیک پتانسیل و ظرفیت بسیار خوبی در حوزه گردشگری، پرنده‌نگری و ورزش دارد و باید از این ظرفیت به نحو احسن استفاده کرد.
وی از آتش زدن بقایای محصولات در اراضی کشاورزی را توسط کشارزان برای کشت دوم در تابستان گلایه و انجام این امر را ممنوع دانست و افزود: این مهم در آلودگی هوای شهر آبیک موثر است و آثار مخرب آن باقی می‌ماند و در فصل زمستان که با پایداری هوا مواجه می‌شویم این آلودگی مشهود است؛ ضمن اینکه آتش زدن بقایای محصولات کشاورزی موجب از بین رفتن میکروارگانیسم‌های خاک، کاهش کیفیت خاک و باروری آن و محصول‌دهی اراضی می‌شود.

http://www.AkhbareAbyek.ir/Fa/News/119359/تعیین-سیاهه-منابع-آلاینده-شهرستان-آبیک--برخورد-قانونی-با-فروشندگان-گونه‌های-جانوری-و-گیاهی-وحشی-و-مهاجر-مشاهده-عقاب‌-ماهی‌گیر-درتالاب-یعقوب‌آباد--ارجاع-73-مورد-تخلف-به-دستگاه-قضایی
بستن   چاپ