در سایه بی توجهی مسئولان؛
دشت الله‌آباد؛ به نام آبیک به کام ساربانان متخلف/تاخت و تاز شترها و آغل هایی که تخریب نمی‌شود
یکشنبه 6 مهر 1399 - 6:09:32 PM

با گذشت پنج سال از ابطال مجوز چرای شترها در دشت الله‌آباد شهرستان آبیک، همچنان حضور و پایکوبی شترها بر تن خسته دشت به گوش می‌رسد.
به گزارش خبرنگار پایگاه جامع اطلاع‌رسانی آبیک، دشت الله‌آباد شهرستان آبیک استان قزوین 59 هزار و 940 هزار هکتار مساحت دارد که 20 هزار هکتار از این دشت در شهرستان آبیک واقع شده که تالاب یعقوب‌آباد واقع در این دشت هم دو هزار و 581 هکتار است.
دشت الله‌آباد شهرستان آبیک طی سال‌های اخیر همواره مورد بی‌مهری‌ها و تاخت و تازهای مختلفی قرار گرفته که می‌توان طبق اذعان مسئولان کشوری و استانی و شهرستانی به وجود زهکش موجود و چَرای بی‌رویه و غیرمجاز احشام به ویژه شترهای شهرستان‌های مجاور اشاره کرد.
پنج سالی است که از ابطال مجوز چرای شترها در دشت الله‌آباد شهرستان آبیک می‌گذرد اما همچنان حضور و پایکوبی شترها بر تن خسته دشت به گوش می‌رسد که بدتر از این موضوع، داستان دیگری هم وجود دارد و باید گفت سه سال پیش از سوی دادگاه بخش بشاریات دادنامه‌های مختلفی مبنی بر تخریب و قلع و قمع آغل‌های شتر در دشت الله‌آباد شهرستان آبیک صادر شده، اما تاکنون مسئولان منابع طبیعی و آبخیزداری نسبت به اجرای این حکم اقدام نکرده‌اند که جای ابهام و سوال داشته و جای تأمل است.
علی‌اکبر اسداللهی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین سال گذشته در گفت‌وگویی  با ما در خصوص صدور حکم قضایی مبنی بر تخریب آغل‌های شترها در دشت الله‌آباد شهرستان آبیک اذعان کرده بود: مسئولان جهاد کشاورزی در این زمینه باید ورود یابند چرا که کشاورزان مطرح کرده بودند تولید محصولات آنها کاهش یافته؛ از سویی مسئولان سیاسی شهرستان‌های بوئین‌زهرا و آبیک باید با افراد و صاحبان شتر مذاکره کرده و مسئولان سیاسی، ائمه جمعه و جماعات صاحب نفوذ هم در این امر باید ورود پیدا کنند و به نحو مطلوبی بتوانند نسبت به خروج همیشگی شترها از دشت گام بردارند.

3 سال از صدور حکم گذشته
از فحوای کلام این مدیر کل این چنین برداشت می‌شود که در اجرای حکم صادره از دادگاه بخش بشاریات که از وظایف سازمانی اداره کل کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین است همه مسئولان باید بسیج شده و پای کار آیند تا این حکم اجرا شود؛ حال باید پرسید پس چرا طی این مدت با مسئولان اجرایی و قضایی و ... رایزنی نشده تا حکم اجرایی شود.
این سوال در ذهن متبادر می‌شود که چه مسائلی پشت پرده وجود دارد که پس از سه سال هنوز این حکم به اجرا درنیامده ، شاید هم نیروی انسانی و امکانات و منابع مالی دلیل عدم اجرای این حکم باشد اما مگر می‌شود چند سال معطل این امکانات و منابع بود تا بتوان حکم را اجرا کرد که این انتظار جز بیابانی شدن کامل دشت، رهاورد دیگری به همراه نخواهد داشت.
سعید احمدزاده دادستان عمومی و انقلاب شهرستان آبیک هم سال گذشته در گفت‌وگویی با اشاره به صدور حکم آغل شترها در حوزه شهرستان آبیک طبق دستور حوزه قضایی بخش بشاریات شهرستان آبیک در سال‌های گذشته، بر تسریع در اجرای حکم از سوی مسئولان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین تاکید کرده بود.
احمدزاده این را هم بیان کرده بود که با توجه به چرای غیرمجاز شتر در دشت الله‌آباد شهرستان آبیک و واقع شدن این دشت در بخش بشاریات، طی مذاکره با رئیس حوزه قضایی این بخش مقرر شده اگر صاحب شتر پیدا نشود، مراجعه نکند و امیدی به پیدا نشدنش نبود و پیگیری هم نکرد، به عنوان اموال بلاصاحب مستند به قانون در یک واحد دامداری نگهداری شود و سپس به عنوان مجهول‌المالک دستور ذبح آن صادر شود که باید گفت از اجرای این موضوع هم تاکنون خبری نبوده است.

لزوم تسریع در صدور احکام افراد متخلف
حمیدرضا رضانژاد رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آبیک در گفت و گو با خبرنگارپایگاه جامع اطلاع‌رسانی گفت: برخی از افراد اهل بوئین‌زهرا استان قزوین علاوه بر احشام خود از شهرهای اطراف ورامین، نظرآباد و شهریار هم شتر و گوسفند وارد دشت الله آباد کرده‌اند که سه پرونده تخلف برای آنان در دادگاه بخش بشاریات شهرستان آبیک ارسال شده و در حال بررسی و رسیدگی است تا رأی آنها صادر شود.
وی تسریع در صدور حکم افراد متخلف مبنی بر چرای غیرمجاز در دشت الله آباد از سوی دادگاه بخش بشاریات و ظرف چند روز آینده را خواستار شد و افزود: سه ماهی است که از ارسال پرونده شترداران متخلف به دادگاه بخش بشاریات می‌گذرد اما تاکنون حکمی صادر نشده و همین امر موجب شده از فرصت سوءاستفاده کرده و جری شوند و  از شهرهای دیگر شتر وارد دشت کرده و برای خود درآمدزایی کنند.

این مسئول با اشاره به تخریب بنای غیرمجاز در اراضی ملی روستای بهجت آباد بخش مرکزی شهرستان آبیک  در مرداد ماه امسال که توسط تعدادی از دامداران احداث شده بود، تصریح کرد: طبق دستور صادره از سوی دادستان عمومی و انقلاب  شهرستان آبیک این ساختمان تخریب شده که از اجرای حکم در اسرع وقت توسط دادستان قدردانی می‌شود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آبیک این را هم بیان کرد که هر مرتع و دشتی به دوره تنفس و قرق و استراحت نیاز دارد تا خودش را احیا و بازسازی کند ؛ وقتی در کل 12 ماه سال در دشت الله آباد شترها مشغول تعلیف هستند چیزی از دشت باقی نخواهد نماند.
با توجه به پیگیری‌های مستمر در زمینه تعلیف غیرمجاز شترها در دشت الله‌آباد شهرستان آبیک وروند پیشرفت بیابانی شدن این دشت و به نتیجه نرسیدن گفت و گو ها با مسئولان شهرستانی و استانی و گزارشهای بسیاری که در این زمینه منعکس شده، به نظر می‌رسد نمایندگان مردم قزوین، آبیک و البرز باید به این موضوع ورود پیدا کنند و با رایزنی و مذاکرات لازم، برای همیشه دشت الله‌آباد را از دست تعلیف حدود 400 نفر شتر فعلی و  ساربانان غیرمجاز نجات دهند.

گزارش از هاجر عبدالهی



http://www.AkhbareAbyek.ir/Fa/News/118150/دشت-الله‌آباد؛-به-نام-آبیک-به-کام-ساربانان-متخلف-تاخت-و-تاز-شترها-و-آغل-هایی-که-تخریب-نمی‌شود
بستن   چاپ