در نشست مجازی شورای مهارت آبیک مطرح شد؛
تدوین سند توسعه مهارت در آبیک/پیگیری قطب تولید دینام کشور در زیاران/تعیین نیازهای بازار کار شهرستان برای 5 سال آینده
سه شنبه 18 شهریور 1399 - 1:55:09 PM
در نشست ویدئوکنفرانسی تشکیل شورای مهارت شهرستان آبیک که با حضور معاون معاون توسعه و مدیریت و منابع سازمان فنی  وحرفه‌ای کشور برگزار شد، بر تدوین سند توسعه مهارت در این شهرستان و پیگیری و مطالعه کارگاه‌های تولید دینام در روستای زیاران به عنوان قطب تولید دینام کشور سخن به میان آمد.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع‌رسانی آبیک، نشست تشکیل شورای مهارت با حضور حسین فیروزی معاون توسعه و مدیریت و منابع سازمان فنی  وحرفه‌ای کشور، مددی مدیر کل فنی وحرفه‌ای استان قزوین و رئیس مرکز فنی  وحرفه‌ای شماره 9 شهرستان آبیک و دیگر مسئولان، به صورت مجازی و ویدئوکنفرانسی در فرمانداری این شهرستان برگزار شد.
شهرام احمدپور فرماندار شهرستان آبیک در این نشست مجازی با اشاره به استقرار بیش از 600 واحد تولیدی، خدماتی، صنعتی و کشاورزی و بازرگانی در این شهرستان، عمده نیروهای فعال در این واحدها را مستلزم مهارت دانست و گفت: ارتقای مهارت همراه با تجربه در افزایش راندمان و تولید در واحدهای مختلف شهرستان آبیک نقش بسزایی دارد.
وی با اشاره به تولید بیش از 63 هزار تن گندم در شهرستان آبیک و رتبه نخست این شهرستان در استان قزوین افزود: از 15 هزار تن گندم تولیدی دیگر، کشاورزان به عنوان خودمصرفی و بذر استفاده می‌کنند.
این مسئول به سرمایه‌گذاری خارجی از کشورهای فرانسه، ترکیه، ایتالیا و عراق در شهرک‌های صنعتی شهرستان آبیک اشاره و تصریح کرد: پادگان‌های موجود در شهرستان آبیک ظرفیت بسیار خوبی محسوب می‌شوند که با آموزش رشته‌های فنی و حرفه‌ای به سربازان در این پادگان‌ها، سربازان وقت آزاد خود را به بطالت سپری نمی‌کنند و با شرکت در این دوره‌ها و اتمام آنها، گواهینامه مهارت فنی و حرفه‌ای دریافت می‌کنند.
فرماندار شهرستان آبیک با بیان اینکه از سال گذشته تاکنون افزایش نرخ بیکاری در این شهرستان نداشتیم، افزود: طبق گزارش‌های ارائه شده از سوی دستگاه‌های نظارتی و اطلاعاتی در سال جدید در شهرستان آبیک افزایش اشتغال صورت گرفته این در حالی است که در تامین نیروی انسانی متخصص در برخی حوزه‌ه با کمبود نیروی انسانی مواجه بودیم که از شهرستان‌های همجوار استان‌های البرز و قزوین تامین شده‌اند.

تولید دینام در بیش از 90 درصد منازل مردم روستای زیاران
احمدپور بر توسعه مراکز مهارت‌آموزی در آبیک و بخش‌های این شهرستان تاکید کرد و ادامه داد: در روستای زیاران در بیش از 90 درصد منازل کارگاه‌های تولید دینام خودرو و سایر دستگاه‌هایی که از دینام استفاده می‌شود، تولید می‌شود که قطب دینام کشور است و مذاکراتی برای ساماندهی این کارگاه‌ها در قالب شهرک صنعتی صورت گرفته است.
وی از مردم به ویژه جوانان و افراد آماده ورود به کار شهرستان آبیک درخواست کرد از فرصت‌های بی‌بدیل در خصوص مهارت‌آموزی در فنی و حرفه‌ای استفاده کنند تا بتوانند شغلی با مهارت مطلوب را برای خود رقم بزنند.
این مسئول گفت: پس از تحریم‌ها بسیاری از شرکت‌های موجود در شهرستان آبیک نه تنها از رونق نیفتاده‌اند بلکه در زمینه اشتغال و تولید فعالیت‌های خوبی را به منصه ظهور رسانده‌اند.
فرماندار شهرستان آبیک یادآور شد: مهارت‌آموزی توأم با توسعه و ترقی در رونق تولید و اشتغال می‌تواند نقش اساسی ایفا کند.

تعیین نیازهای بازار کار آبیک برای پنج سال آینده
حسین فیروزی معاون توسعه و مدیریت و منابع سازمان فنی  وحرفه‌ای کشور هم در این جلسه ضمن ارزیابی مطلوب ظرفیت‌های موجود در شهرستان آبیک، وجود نظام آموزش‌های مهارتی را با توجه به نیاز بازار کار و ضرورت‌های توسعه کشور، در کنار دیگر نظام آموزش‌های کشور همچون مدرسه و دانشگاه را از اهداف تشکیل شورای مهارت در استان‌ها و شهرستان‌ها ذکر و اذعان کرد: با قرار گرفتن دستگاه‌های مختلف دولتی و حوزه‌های عمومی و بخش‌های خصوصی و دست‌اندرکاران آموزش‌های مهارتی و خدمات‌دهندگان این حوزه در تعامل سازنده با یکدیگر نظام آموزشی هم‌افزایی شده و از موازی‌کاری جلوگیری می‌شود.
وی با بیان اینکه مقوله مهارت در اقتصاد، مهارت‌افزایی نیروی کار و ارتقای اقتصاد کشور نیازمند آموزش‌های مهارتی است، بر تحقق این موضوع از سوی فرماندار شهرستان آبیک به عنوان نماینده دولت و پیشبرنده سیاست‌های دولت، مسئولان واحدهای تولیدی و خدماتی و خدمات‌گیرندگان از سیستم بخش‌های خصوصی و رسانه‌های این شهرستان برای تحقق اهداف شورای مهارت و نهادینه‌سازی فرهنگ مهارت‌آموزی تاکید کرد.
این مسئول با ذکر اینکه نیازهای بازار کار برای پنج سال آینده در شهرستان آبیک باید تعیین و در حوزه‌های مختلف در قالب آینده‌پژوهی مشخص شود و سند توسعه مهارت برای این شهرستان تدوین شود، اذعان کرد: با تدوین این سند، با تقسیم کار و هم‌افزایی نقش‌آفرینان حوزه مهارت نقشه راه ترسیم می‌شود و به عنوان الگویی برای سایر شهرستان‌ها مورد توجه قرار می‌گیرد.
معاون توسعه و مدیریت و منابع سازمان فنی  و حرفه‌ای کشور بیان کرد: آموزش‌های مهارتی را باید به سمت تقاضامحوری صنایع، واحدهای مختلف خدماتی و تولیدی و غیره و لزوم نیاز به نوع نیروهای مورد نظر پیش برد و برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری کرد و از منابع در اختیار قرار داده شده به نحو ممکن استفاده کرد.
آموزش‌های مهارتی پرهزینه است
فیروزی آموزش‌های مهارتی را پرهزینه و مخاطبان آن را 17 نوع گروه ذکر کرد و افزود: صنایع شهرستان آبیک باید با همکاری شورای مهارت این شهرستان زمینه حضور کارآموزان را در واحدهای صنعتی فراهم کنند.
وی شعارهای آموزش مهارتی را آموزش مادام‌العمر و آموزش برای اشتغال و هم‌افزایی با بخش‌های دیگر و تقسیم کار و مصرف منابع در مسیر مناسب آموزش‌ها  برشمرد و گفت: مهارت‌های آموزشی در پایداری اشتغال، توسعه اقتصاد و هم‌افزایی آموزشی و ارتقای جایگاه افراد شاغل، کارجویان، فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و زنان سرپرست خانوار و گروه‌های آسیب‌پذیر، معلولین و سربازان و غیره تاثیرگذار خواهد بود.
معاون توسعه و مدیریت و منابع سازمان فنی  وحرفه‌ای کشور در خصوص وجود کارگاه‌های تولید دینام در روستای زیاران شهرستان آبیک افزود: این موضوع پیگیری و مطالعه آن اجرایی می‌شود و د رمهارت می‌تواند نقش محوری ایفا کند.

http://www.AkhbareAbyek.ir/Fa/News/118124/تدوین-سند-توسعه-مهارت-در-آبیک-پیگیری-قطب-تولید-دینام-کشور-در-زیاران-تعیین-نیازهای-بازار-کار-شهرستان-برای-5-سال-آینده
بستن   چاپ