مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی در پاسخ به سوالات خبرنگاران آبیکی:
قرارداد توسعه نیروگاه شهید رجایی با ژاپن لغو نشده/ در تامین سوخت نیروگاه تصمیم‌گیرنده نیستیم/امکان تبدیل سوخت دوم از مازوت به گازوئیل وجود ندارد
چهارشنبه 15 مرداد 1399 - 12:26:03 AM

مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی با بیان اینکه در تامین سوخت تصمیم‌گیرنده نیستیم، گفت: تصمیم گیرنده در نوع استفاده نیروگاه شهید رجایی از سوخت بر عهده دو دیسپاچینگ ملی برق و گاز است.
به گزارش خبرنگار پایگاه جامع اطلاع‌رسانی آبیک، نشست خبری مهندس علی فرهور مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی با خبرنگاران شهرستان آبیک امروز در سالن اجتماعات این نیروگاه برگزار شد که خبرنگاران سوالاتی را مطرح کردند و مدیرعامل نیروگاه به سوالات آنان پاسخ داد.

مردم در خصوص آلودگی آب وهوا دغدغه دارند
سیدفرهاد حسینی دبیر اجتماعی خبرگزاری آریا تهران و دبیر شورای رسانه شهرستان آبیک نامطلوب بودن آب و هوا را از مشکلات عمده مردم شهرستان آبیک ذکر کرد و گفت: مردم در این زمینه ناراحت هستند و در زمینه آلودگی هوا ناشی از مصرف مازوت در این نیروگاه نگرانی و دغدغه دارند. در خصوص چرایی استفاده نیروگاه از مازوت و چگونگی زمان استفاده از آن در نیروگاه توضیح بفرمائید؟
خروجی گازهای گلخانه‌ای از دودکش نیروگاه در حد استاندارد است
فرهور گفت: در زمانی شرایطی ایجاد می‌شود که تعمیرات، خط لوله گاز، پالایشگاه‌های گاز و اورهای واحدهای گازی با مشکلاتی مواجه می‌شوند که توسط دیسپاچینگ ملی گاز، مازوت به عنوان سوخت دوم، جایگزین گاز طبیعی می‌شود.
وی افزود: نیروگاه شهید رجایی هم تابع دیسپاچینگ ملی گاز و فرآورده‎های ملی پخش و دیسپاچینگ ملی برق ایران هستیم؛ تصمیم گیرنده در نوع استفاده نیروگاه شهید رجایی از سوخت بر عهده این دو دیسپاچینگ بوده و طبق ابلاغیه و دستورات، اقدام می‌کنیم.
این مدیرعامل دودکش نیروگاه شهید رجایی را 220 متر بوده و پراکنش گازهای گلخانه‌ای خاکستری رنگ را در حد خیلی وسیع ذکر و خاطرنشان کرد: خروجی‌های این گازها مطابق استانداردها و در حد آنها بوده و توسط سازمان محیط زیست تایید شده؛ گرچه در تخصیص سوخت کامل گاز طبیعی به نیروگاه شهید رجایی، دیسپاچینگ ملی گاز با محدودیت‌هایی مواجه است.
فرهور مصرف روزانه گاز طبیعی نیروگاه شهید رجایی را 10 میلیون مترمکعب و به طور متوسط سالانه در سال 3 میلیارد مترمکعب دانست و افزود: سوخت دوم نیروگاه بخار نیروگاه شهید رجایی، مازوت و سوخت دوم نیروگاه سیکل ترکیبی، گازوئیل است.

افزایش اشتغال با اجرای طرح توسعه در نیروگاه
وی در پاسخ به سوال سعید خدایاری مدیر کانال خبری آبیکی‌ها مبنی بر میزان اشتغال از شهرستان آبیک در نیروگاه شهید رجایی چه تعداد است، مدیرعامل این نیروگاه توضیح داد: به دلیل اینکه نیروگاه شهید رجایی کاملا دولتی است و وابسته به وزارت نیرو است تعداد نیروی مشخصی باید داشته باشد که علاوه بر قزوین و محمدیه، از شهرستان آبیک هم نیروهای بومی در این نیروگاه مشغول به فعالیت هستند.
این مدیر عامل افزود: قرار بود طرح توسعه‌ در نیروگاه شهید رجایی اجرا شود که به دلیل تحریم‌ها، فعلا این مهم تحقق نیافته اما در دستور کار قرار دارد و با رفع تحریم‌ها و اجرایی شدن طرح توسعه، نیروهای زیادی از استان قزوین و هم شهرستان آبیک جذب نیروگاه خواهند شد.
مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی شهرستان آبیک ادامه داد: اگر فعالیت‌های غیرعملیاتی سایر نیروگاه‌های استان قزوین به نیروگاه واگذار شود، می‌توانیم از ظرفیت و پتانسیل‌های نیروی انسانی استان قزوین استفاده کنیم.

افراد با توانایی مالی نسبت به پنل‌های خورشیدی اقدام کنند
مجید رحیم‌پور خبرنگار پایگاه خبری صبح قزوین در شهرستان آبیک به موضوع انرژی‌های تجدیدپذیر و نصب نیروگاه‌های خانگی در سال 94 اشاره کرد و گفت: نصب این نیروگاه‌ها برای 10 هزار نفر پیش‌بینی شده بود آیا وزارت نیرو و دولت برای توسعه این طرح برنامه‌ای دارد؟
مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی در پاسخ به این پرسش ضمن موافقت کامل با نظر این خبرنگار توضیح داد: آنچه اطلاع دارم و در تدوین برنامه در سال 94 تا حدی دخیل بودم این بود که بتوان بیش از 5 درصد از برق کشور را به سمت نیروگاه‌های خورشیدی و خانگی سوق داد که اگر پنل‌های خورشیدی نصب شود برای کشور بسیار مفید خواهد بود چرا که راندمان‌های بالاتری موجود است، تکنولوژی آنها نو شده و ظرفیت‌های بهتری هم دارد.
فرهور افزود: توسط وزارت نیرو بر موضوع نیروگاه‌های خورشیدی خیلی تاکید شده که تشویق‌ها به ثمر نرسیده چرا که سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در این زمینه کم است و افرادی که توانایی مالی دارند می‌توانند از پنل‌های خورشیدی در پشت‌ها استفاده کنند که با قیمت خوبی هم خریداری می‌شود که در پاکیزگی محیط زیست و کاهش تولید برق ناشی از سوخت‌های فسیلی هم مثمرثمر خواهد بود.
وی در پاسخ به مطلبی در خصوص امکان تبدیل زیرساخت‌های مصرف سوخت دوم در نیروگاه شهید رجایی از مازوت به گازوئیل بیان کرد: طراحی سوخت نیروگاه‌های بخار گاز و مازوت است و سوخت نیروگاه‌های سیکل ترکیبی گاز و گازوئیل است؛ به دلیل اینکه به شدت از نظر تامین گازوئیل در مضیقه هستیم و از طریق پالایشگاه تولید می‌شود به سادگی نمی‌توان آن را تامین کرد و فقط برای ناوگان حمل و نقل و بخشی ازصنایع می‎‌‌توان از گازوئیل استفاده کرد.
 
قرارداد فاینانس طرح توسعه نیروگاه راکد مانده

هاجر عبدالهی خبرنگار پایگاه جامع اطلاع‌رسانی آبیک و نشریه آبیک فردا با طرح این پرسش که با توجه به اینکه طرح توسعه نیروگاه در قالب فاینانس با کشور ژاپن قرار بود اجرا شود، چرا قرارداد اجرای آن راکد مانده؛ فرهور بیان کرد: قرارداد این طرح بین ایران و ژاپن بود که قرار بود از طرف دولت ژاپن برای ایران و وزارت نیرو در نظر گرفته شود و دو واحد کلاس جی به قدرت1360 مگاوات در نیروگاه شهید رجایی نصب شود و بخشی از فاینانس برای نوسازی واحدهای بخار استفاده شود.

وی مبلغ کل فاینانس را یک میلیارد دلار ذکر کرد و افزود: 700 میلیون دلار برای دو واحد جی کلاس به قدرت 1360 مگاوات بود و 300 میلیون دلار برای نوسازی واحدهای بخار نیروگاه شهید رجایی بوده است.

این مدیرعامل این را هم گفت که 300 میلیون دلار هم برای نوسازی یکی دیگر از نیروگاه‌های کشور در نظر گرفته شده بود که تجهیزات این نیروگاه برای کشور ژاپن بود؛ اگر طرح توسعه نیروگاه شهید رجایی از طریق فاینانس اجرایی می‌شد در راندمان نیروگاه بسیار تاثیرگذار بود و در کاهش گازهای گلخانه‌ای گام موثری برداشته می‌شد.

فرهور افزود: قرارداد فاینانس طرح توسعه نیروگاه شهید رجایی از سوی ژاپن لغو نشده بلکه به قوت خود باقی است اما راکد شده و یا بهتر اذعان کنم بلاتکلیف شده است؛ اگر تحریم‌ها برداشته شود قرارداد بازمی‌گردد و دوباره می‌توان اقدام کرد.

حضور پررنگ نیروگاه شهید رجایی در مناسبت‌ها و برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی آبیک    

شیرین مافی مسئول روابط عمومی فرمانداری شهرستان آبیک هم در این نشست اظهار کرد:    در راستای مقابله و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا علاوه بر استفاده از ظرفیت‌های شهرستان نیازمند روحیه و اقدام جهادی مدیران بودیم که خوشبختانه این خصوصیات در مجموعه مدیریتی شهرستان وجود داشت.

  وی افزود:  مجموعه نیروگاه شهید رجایی همواره در مناسبت‌ها و برنامه های فرهنگی و اجتماعی شهرستان حضور پررنگ دارند.

  این مسئول ادامه داد:  در زمان شیوع ویروس کرونا مجموعه نیروگاه شهید رجایی با ورود جهادی، اقدامات ارزشمندی در راستای مقابله و پیشگیری از ویروس کرونا انجام دادند که تهیه آب ژاول و توزیع آن در شهرستان آبیک در راستای ضدعفونی نمودن معابر شهری و روستایی و فضاهای فیزیکی واحدهای تولیدی و مشارکت در رزمایش کمک‌های مومنانه از جمله این اقدامات است.     

مسئول روابط عمومی فرمانداری شهرستان آبیک یادآور شد: انعکاس اخبار و فعالیت‌های خیرخواهانه توسط اصحاب رسانه و تجلیل از مدیران جهادی، موجب توسعه فرهنگ همدلی و مساوات خواهد بود.
    
گفتنی است؛ در پایان این نشست با اهدای لوح تقدیر مدیران ارشد شهرستان آبیک توسط جانشین فرماندهی سپاه ناحیه امام صادق (ع) شهرستان به فرهور مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی، از خدمات ارزنده ایشان تجلیل شد و خبرنگاران و مسئول روباط عمومی فرمانداریشهرستان آبیک هم با لوح و هدایایی از سوی نیروگاه تجلیل شدند.



http://www.AkhbareAbyek.ir/Fa/News/118074/قرارداد-توسعه-نیروگاه-شهید-رجایی-با-ژاپن-لغو-نشده--در-تامین-سوخت-نیروگاه-تصمیم‌گیرنده-نیستیم-امکان-تبدیل-سوخت-دوم-از-مازوت-به-گازوئیل-وجود-ندارد
بستن   چاپ